Jdi na obsah Jdi na menu
 


O nás

Obecná charakteristika

Naše mateřská škola s počtem padesáti dětí je součástí příspěvkové organizace Základní a mateřská škola Prostějov, Palackého tř.14.

Je umístěna v klidném prostředí v okrajové části parku. Byla postavena jako první MŠ v Prostějově v roce 1929. V roce 1996/1997 byla nově zrekonstruována. Celý interiér budovy byl zmodernizován. Na budovu školy navazuje školní zahrada, která byla v roce 2014 zrevitalizována, doplněna novými zahradními prvky a dopadovými plochami.

Děti jsou rozděleny do dvou heterogenních tříd. Pracuji s nimi 4 kvalifikované učitelky a pomáhají jim 2 provozní pracovnice.

V první třídě "Hvězdiček" učitelky převážně vytváří u dětí základní hygienické, společenské a pracovní návyky. Adaptují děti na pobyt v mateřské škole a na její organizaci. Jednoduchými hrami, písničkami, říkankami rozvíjí komunikační dovednosti. Zvýšenou pozornost věnují správné výslovnosti.

V druhé třídě "Sluníček" již pracují učitelky cílevědomě na přípravě dětí na vstup do školy. Dbají na na harmonický rozvoj dítěte, rozvíjí jeho osobnost, dbají na komunikační a sociální dovednosti. Individuálně pracují s dětmi, které navštěvují školu posledním rokem a připravují je na vstup do základní školy.

 

Příspěvky

Foto

24. 8. 2015